Gremo v Mehiko
Ekošole poročajo - Šole
Prispeval Irena Tarkuš Trikič, OŠ Sladki Vrh   
Sreda, 14 April 2010 21:49

V Sloveniji ljudje vedno raje potujemo. In v Sladkem Vrhu nismo nobena izjema. Preden se bomo imeli možnost odpraviti v Mehiko, smo se pri izbirnem predmetu naučili nekaj malega o tej nam daljni državi, prav tako pa smo preizkušali nekaj njihovih dobrot.

Za predjed smo poskusili mehiške čipse s salsa omako in omako iz kisle smetane, glavna jed pa je bila bolj zelenjavno obarvana. Koruzne tortilje smo napolnili s paradižnikom, papriko, koruzo, zeleno solato, pašto iz rdečega fižola, ter na vrh dali še kislo smetano ali salsa omako.

 

Po količini hrane, ki je ostala predvidevamo, da je bila jed dobra, saj smo pojedli vse, kar smo pripraviliičini hrane, ki je ostala predvidevamo, da je bila jed dobra, saj smo pojedli vse, kar smo pripravili.

Irena Tarkuš Trikič, učiteljica izbirnega predmeta načini prehranjevanja

 

Sponzorji: