Svetovni dan hrane "VITAMINI ZA ODPORNOST"
Written by Fanči Jagunić, Vrtec Vodmat Ljubljana - enota Klinični Center   
There are no translations available.

V našem Eko vrtcu smo Svetovni dan hrane obeležili z dejavnostmi, ki so potekale skozi ves teden s krovno temo Vitamini za odpornost.

Skupaj z otroki smo ugotovili, da je jesen čas prehladov in drugih obolenj, ki jih lahko premagamo ali omilimo s povečanim uživanjem sadja in zelenjave ter druge hrane bogate z vitamini in minerali.


V obeh starostnih obdobjih smo pripravili različne dejavnosti - vsakodnevno smo na našem igrišču pobirali jabolka, jih jedli, posušili, iz njih naredili jabolčni kis, sok, čežano, sadna nabodalca, sadno solato in okusen jabolčni zavitek. Otroci so raznovrstno sadje in zelenjavo opazovali, poimenovali, tiskali, razvrščali, poslušali pravljice, si izmišljali zgodbe, reševali uganke ter peli pesmice. Po receptu naših babic pa smo skuhali okusno slivovo marmelado in kompot.

Vse naštete dejavnosti in še vrsto drugih smo predstavili na razstavi, katero so si ogledali starši naših otrok in drugi obiskovalci vrtca.

 

Sponzorji: