EKO DAN NA OŠ MIRANA JARCA ČRNOMELJ
Ekošole poročajo - Šole
Written by Barbara Kocjan, OŠ MIRANA JARCA ČRNOMELJ   
Thursday, 07 May 2009 11:50
There are no translations available.

Vsredo, 22. 4. 2009 so na OŠ Mirana Jarca Črnomelj potekale aktivnosti v okviru EKO DNEVA na temo ZDRAVA PREHRANA

 

 

 

 

 

 

1. razredi: izdelava prehranske piramide, priprava zdravega obroka (sadna solata), bonton pri jedi (priprava mize in pogostitev).

2. razredi:sestava uravnoteženega jedilnika, literarna dela na temo Zdrava prehrana, glasbena in likovna delavnica

3. razredi: LONČEK KUHAJ (zdravo prehranjevanje), izdelava prehranske piramide, pomen zajtrka za zdravje in pomen pitja (analiza podatkov, ki jih bodo učenci teden prej izpolnjevali)

4. razredi:naslov Živi zdravo (razgovor, likovna delavnica), gibanje za zdravje

5. razredi:kviz o zdravi prehrani, pomen žitaric za zdravje, kuhanje prosene kaše, likovna delavnica in izdelava plakatov

6. razredi: delavnica Motnje v prehranjevanju (anoreksija, bulimija)

7. razredi: ogled Eko kmetije, PLAVICA (delavnice)

8. razredi: sadje, zelenjava in živali na umetniških tihožitjih – predavanje (1), ustvarjalna delavnica z razstavo del na šolskem hodniku, energijska vrednost živil

9. razredi: sestavljanje in izračunavanje jedilnikov (2 uri), priprava jedi – solate, preste iz pirine moke (2 uri), pogostitev in preizkus jedi (1 ura)

Kako pomembna je zdrava prehrana, se pogosto zavemo šele, ko zbolimo. Takrat začnemo razmišljati, kaj je zdrava in uravnotežena prehrana in kakšno hranilno in energijsko vrednost imajo živila, ki jih zaužijemo v najrazličnejših jedeh.

Z letošnjo vodilno temo ZDRAVA PREHRANA smo ozavestili učitelje, starše, predvsem pa učence. Cilje, ki smo si jih zastavili na začetku šolskega leta, smo realizirali skozi celo šolsko leto in ob izvedbi EKO dneva.

Ekokoordinatorici: Katja Kocjan Plut in Barbara Kocjan

 

Sponzorji: