Kuhali smo iz ekološko pridelanih živil
Ekošole poročajo - Šole
Written by Tatjana R. Dominič, OŠ Ivana Babiča-Jagra Marezige   
Saturday, 22 May 2010 21:35
There are no translations available.

V torek, 04. 05. 2010, smo izpeljali z Zvezo združenj ekoloških kmetov Slovenije/Zvezo Biodor akcijo programa Bio-užitek. Boris Fras (iz Združenja ekoloških kmetov Obale) je učencem izbirnega predmeta sodobna priprava hrane predstavil eko-živila in poudaril njihov pomen za ohranjanje našega zdravja. S kuharsko mojstrico Emilijo Pavlič so otroci na zdrav in okusen način skuhali obrok iz tradicionalnih ekološko pridelanih živil (polenta trdinka s špargljevo prilogo, pirin rižek in prosena kaša).

Posebej smo veseli, da so si razstavo, predavanje in delavnico ogledali  številni učitelji naše šole, ravnateljica Adelina Pahor, vodje prehrane s praktikantkami iz Visoke zdravstvene šole Izola in se seznanili s pomenom uvajanja eko-živil v šolsko prehrano.

Učenci izbirnega predmeta so pripravljeno hrano ponudili udeležencem akcije Bio-užitek in učencem naše šole. Kaj je bilo najbolj »fit«? Da nam je zmanjkalo eko-jabolk. Bila so božanskega okusa.

 

 

Sponzorji: