SADNA NABODALA OB DNEVU HRANE
Ekošole poročajo - Šole
Written by Martina Samsa, OŠ Toneta Tomšiča Knežak   
Thursday, 05 November 2009 16:44
There are no translations available.

Ker je bil 16. oktobra svetovni dan hrane, smo se v podaljšanem bivanju odločili, da temu posvetimo tudi naše delo.

Z učenci 1. in 2. razreda smo se pogovarjali o zdravem načinu življenja, h kateremu sodi tudi zdrava prehrana. Povedali smo si, kaj radi jemo in kaj je zdravo – kaj moramo jesti. Povzeli smo, da bomo večkrat na dan jedli kruh, žita, testenine, riž in krompir, veliko sadja in zelenjave, izogibali pa se bomo izdelkom, ki vsebujejo zelo veliko maščob ter čim redkeje uživali slaščice in sladke pijače.

Ugotovili smo, da imamo prav vsi radi sadje, zato smo si po kosilu privoščili pravo sadno razvado. Učenci so od doma prinesli različne vrste sadja. Narezali smo ga na koščke ter si ga nataknili na palčke. Tako so nastala raznobarvna sadna nabodala. Z veseljem smo jih pojedli. Okusna so bila ter nenazadnje tudi zdrava.

 

 

 

 

 

 

 

Sponzorji: